2016-05-24 Körde omkull…


2016-05-24 Körde omkull…

Första omkullkörningen idag. Ja, inte första av flera idag. Första totalt sedan jag köpte cykeln. Väggubbar hade halverat cykelbanebredden och samtidigt lagd den halvvägs ut i bilbanan. Vad de inte tänkte på var att mitt i den nya tillfälliga, smala cykelbanan stack en kantsten upp några centimeter. Denna kantsten blev mitt fall. Pladask i asfalten, blodvite på haka och fingrar. Regnet – hela dagen – gör kantstenar och en del gatuplattor mycket hala. 

Att få kontakt med DJH – Koblenz tycks inte vara meningen. Ena numret, ett ”E-Plus”-nummer befattar de sig inte med och det andra ”svarar vi så fort vi kan”. Vet inte när detta inträffar. Ledde därför cykeln upp till fästningen, högt upp, ch kom nu i kontakt. Fullt. Inte en bädd. Men hon hjälpte mig hitta ett billigt hotell i city.

Rhen, denna gigantiska bäck, har nu korsats några gånger. Vanligast via bro men det finns också Fähren och i Koblenz också linbana.

Håller på att avsluta projektet. Av 11 dagar har 2 varit sommardagar. Resten regn och, ofta, blåst. Kollar i morgon "tåglägenheter Göteborg".

Harald




Koblenz

Mosel, som här inte har mer än 100 m kvar tills den rinner samman med och upplöses i Rhen.
Beredd att hoppa i Mosel...


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2019-01-11. -- Fem år

2019-01-11. -- Fem år

2018-11-28 Möte i Berlin…