tisdag 3 oktober 2017

2017-10-03 - ”Ud & Se” – Madrid 1

2017-10-03  - ”Ud & Se” – Madrid 1


-       - Väntar ni på ledigt bord?
-       - Kom och sätt er hos oss.

Lite överrumplade följde vi med till hennes och hennes mans bord. Det var verkligen trångt och svårt att få bord, här på Plaza Sankta Ana – berömt för sina tapas – och på andra serveringar. Alla tycktes vara ute i den ljumma kvällen.

En varm dag väntades, redan kl 9.30 var det behagliga 23 grader. Vi hittade frukosten i en gammal mörk, men trevlig, kafé- och restauranglokal ett par tvärgator ner från vårt hostel längs Gran Via, gatan utifrån vilken vi hittills relaterat det mesta när vi orienterat oss fram i stan, dvs den del av stan som ligger mellan metro Gran Via och Parque Retiro . Där, på restaurangen, skulle vi senare också äta lunch, en utsökt baccalau.

”Guernica” stod högst på listan. Muse Reigna Sofia dock stängt tisdagar. Pradomuseet istället. Rubens, Goya, Velazques, Rembradt och några till. Kända och mindre kända tavlor.

-       -  Angela Merkel?


Vi hittade strax ämnen att diskutera. Vi ser upp till tysk politik, t ex en humanare flyktinghantering, många tyskar tycker det gått i stå. Men alternativ saknas, där som här. En mycket trevlig kväll med nyfunna vänner som svar på initiativ att dela bord. De, från Bremen-trakten, var i Madrid på förlängd weekend. Den 3 oktober är röd dag i Tyskland för att fira återföreningen DDR –Västtyskland (1990). Ses kanske i Göteborg i november.                                                                                          


Puerta del Sol

Plaza Mayor

Plaza Mayor

Nyfunna vänner

Fascistisk demonstration på Puerta del Sol


Tältläger utanför Museo Reina Sofia


Departementsbyggnad
Djungelträdgård i Stazione Atocha
Djungelträdgård i Stazione Atocha
Pradomuseets entré
Platan
Trädgård på högkant
 

Djungelträdgård i Stazione AtochaStazione Atocha
Museo Reina Sofia, Nationalmuseum (Jean Nouvel)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar