fredag 14 april 2017

2017-04-14 - Hem igen


2017-04-14  -  Hem igen

På utsatt tid kom lilla bussen, hämtade och levererade till stora bussen som körde oss charterturister till flyget i Catania. Alternativt: resenär, upptäcktsresande, kulturstuderande. Underhölls och njöt under vägen av att lyssna till de många samtalen i bussen. Samtal mellan de nyvunna vänner en vecka hemifrån kan föra med sig. Samtal om vitt skilda ämnen med det gemensamma att de handlar om livet. Från min plats hörde jag samtal om:

-       katolska kyrkans ifrågasatta intresse för ekumenik och dess ställningstagande i judefrågan under och efter andra världskriget,
-       katolska kyrkans egentliga ambitioner i pedofilfrågan,
-       katolska kyrkans inom kort nödvändiga acceptans av prästerliga äktenskap och nytänkande i celibatfrågan. Redan påve Pius V föreslog prästäktenskap på 1500-talet (enligt samtalsledaren i den frågan).
-       när potträning kan påbörjas och vilka risker det finns om man börjar alltför tidigt,
-       dialekter från trakterna av Ådalen, Ramvik och Kramfors och hur opåverkade (läs: avslöjande) dessa är trots långvarig vistelse i Luthagen i Uppsala,
-       risken att små barn får bilsjuka, snarare bussjuka, och hur man bäst hanterar själva uppstötningen.


Cirka 45 minuter tog resan. Kunde gott fortsatt ett tag till men då utan den non-stop-föreläsande experten på påve Pius V (eller vem det var). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar