lördag 8 april 2017

2017-04-07 Drottninggatan, Sicilien


Taormina
  
2017-04-07  Drottninggatan, Sicilien


Vid Bella Isola. I bakgrunden: fyra kvinnor
med asiatiskt utseende masserar en man.

Känslorna rusar. Varför nu igen? Och igen? Och igen? Vi går alla på Drottninggatan, hela tiden, alltid. Vi var där härom dagen, vi är där just nu. Och på Sicilien. Tillsammans med dem som VAR DÄR. Tillsammans. Med alla. Vi är aldrig i säkerhet. Vi kommer heller aldrig sluta gå på Drottninggatan. Vi läser Strindbergs ord i asfalten, tröstar, går vidare. På Drottninggatan och alla andra gator.


Några timmar på Sicilien, ett flashmeddelande och allt förändrat. En drickabil kapas och kör in bland alla i frihet promenerande medmänniskor på den mest gångbara gatan i stan. Strindberg skriver i asfalt och sten ”Det är synd om människorna!” och ”Att älska är att giva; giv!” En förvirrad kund drar uppmärksamheten till sig och fångas in. En väska med sprängmedel hittas. Vem av oss undkom en explosion - också den här gången? Vi fortsätter att gå Drottninggatan fram och tillbaka, vi fortsätter, framåt och med varandra.
Taormina
Här, fyra timmar söder om Drottninggatan, vaknar vi till en underbar morgon med frukost ovan havet. Vad gör vi idag? Mer än delar skräcken och fasan? Castelmola, fem kilometer upp, en klipphylla, vald boplats med svårslagen utsikt. Dit går vi, i frihet.

Norr om Taormina


2017-04-08

Castelmola, 529 meter upp från havet, trappsteg och branta vägar. Fantastisk utsikt, som sagt. Etnas topp – så hög. Vit snö och gråsvart rök.

I kväll konsert på Operan i Taormina
Några italienska operareportoarens slagdängor sjöngs av en tenor och en sopran till pianopackompanjemang. Mycket fint. I extranumret uppflörtad och inbjuden till kärleksäventyr av sicilianskan/sopranen  - men snabbt avslöjad och omedelbart skjuten av min nyvunne rival/tenoren.


"Där små (?) citroner gula..."

Sopran: Ester Ventura (https://www.facebook.com/singeresterventura/ )
Tenor: Marco Antonio Pastorelli
Piano: Antonio GennaroTaormina norrut. Italiens "tåspets" kan anas i diset.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar