onsdag 12 april 2017

2017-04-10 Norr om Taormina


2017-04-10 Norr om Taormina

Det finns fina byar norr om Taormina: Spisone, Letojanni, Forza d´Agro och flera. Bussen just gått. Promenad mellan parkerade bilar och bilar med fart, sporadiskt en egen gångbana. Försökte på sandstranden men tvingades upp på vägen av klippblock ut i vattnet. Långsam förmiddagsfika vid havet i Letojanni. Försökte bussen igen. Just avgången. Dags för lunch, grillad tonfisk, mycket och mycket gott. Sprang upp till ”Fermata” (hållplats), ingen buss kom. Bytte sida och tog bussen ”hem”.


Frukost
Letojanni
Letojanni, känd för sina fiskrestauranter, blev ”norr om Taormina”. Men en fin dag. Avslutades med badförsök. Inte heller det genomfört. Röd flagg på grund av kraftiga dyningar.

Vi satt en stund vid beachen, flitigt uppvaktade av asiatiska kvinnor som ville sälja massage. En direkt affärsmetod med bilder på vad som skulle kunna masseras, också innehöll små ”varuprov” i form av nyp på axlar och vader. ”Very nice” men aningen närgånget. Vi följde också en fransk pojke, ca 10 år, som höll till i vattenbrynet för att sköljas över av inrullande dyningar och samtidigt, med hög stämma sjöng ”La Marseillaise”. Aningen vågat med tanke på risken att dras med utåt. Föräldrarna satt lugnt och filmade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar