tisdag 26 juni 2018

2018-06-25 . - ”Nästa station Glumslöv”


                           

2018-06-25 . - ”Nästa station Glumslöv”

Tre minuter tillgodo. Öresundståget fick invänta mötande tåg i Kattarp och det tog lite tid. Vägvisningen inte tillräcklig. Var är hissen ner till 1b? Rulltrappan gick ock                                                                                                                            så bra, med full broms. Trelleborg. Vagn för cyklar? Långt fram men vi hann. De lilamålade pågatågen är snygga. Såg för en stund sedan en åker med blommor i samma färg.

Öresundståget var kaotiskt fullbesatt. Bredvid satt en 45-åring direkt kommen från Ryssland och Sveriges VM-match mot Tyskland (1 – 2). Varmt, svettigt, mycket trevligt. Där satt en trebarnsfamilj som lämnat Varberg för ett par veckor i varma, heta Florida.

”Nästa station Dösjebro”. Bekant?

Pågatåget – etappen Helsingborg – Trelleborg – är nya, fina tåg i läcker lila färg som ofta syns pila fram genom vetefälten.


Vi tvåhjuliga parkerar på särskild plats på färjan. Cyklar behöver surras fast. En Susuki, en Honda och en BMW. Han med Susukin jobbade med och på det stora vindenergifältet utanför Sassnitz. Fjorton dagar jobb, fjorton dagar ledig, i Göteborg.


Bilder från Pågatåget mellan Malmö och Trelleborg.

    
Soldäck en varm kväll på M/S Sassnitz.
                                                       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar