måndag 28 augusti 2017

2017-08-28 – Hårt jobb

2017-08-28 – Hårt jobb

Från 7.15 på morgonen till 17.30, fika kl 9.30. I övrigt intensivt arbete utan paus. Vi jobbar på, för att hinna färdigt med regnkänsligt arbete innan utlovad nederbörd kommer, för att överhuvudtaget bli färdiga innan fredag då vi avslutar arbetet och lämnar Ritsem. Uppdraget är stort men vi har också hunnit långt. Vi som reglat med 45 x 45 mm, Anders och jag, blev idag klara. Taket är klart så när som nockplåtarna. Skruvarna tog slut, 3 kvar. Flera har beställts får Gällivare. Återstår nu: nya ytterdörrar, panel på söder- och västvägg, foder och smygar på alla fönster och dörrar (många), ventiler och annat småjobb.

Vi funderade något över "värdet" av vårt arbete, utöver arbetsglädje och upprustat hus. Cirka 70 arbetstimmar om dagen à 500:- (plus moms) skulle STF, dvs vi medlemmar, fått betala trots att de flesta av oss inte är eller har varit snickare professionellt. 

Ola (tror jag), en anställd på Ritsem, sökte upp oss i eftermiddag, undrade hur renoveringen går samt påminde oss om risken för olycka nu när vi blivit vana och tror oss om alltmera.


Mat idag:  köttbullar, potatis,brun sås, lingonsylt mm. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar