2017-02-19 - Hemåt...



Tåg 419, Stockholm till Göteborg med avgång kl 10.10. Men vi startade tidigare än så. Gårdagen och natten hos goda vänner i Uppsala innebar 20 minuters promenad till tidigt tåg, kl 08.11, till Stockholm.


Bryngelstôga, Töcksfors, juli 2016. Fr v i skugga, fotografens miss, 
Sven, vidare Birgitta, Torsten, Lena, Mats, Gunilla, Harald, Ragni














Tegelbacken augusti 2016.
Ragni, Lena, Gunilla

Sjövik, Töcksfors, juli 2016.
Sven, Gunilla, Lena, Ragni
Moderna museet, Sthlm, aug 2016
Ragni, Monica, Gunilla
Stadshuset, Sthlm, aug 2016.
Birgitta, Lena, Torsten, Mats, Birgitta, Ibrahim
                                                         



Nedre slussen, Töcksfors, juli 2016
Mats
Besökte igår i Uppsala "Stillhetens kapell" utanför vilken fredagens begravnings alla blommor lagts, vännen Mats begravning i den nästan fullsatta Helga Trefaldighets kyrka. Mats hade många vänner, många kontakter, och vårdade dem noga. Efterföljande samkväm gav ytterligare belägg. Tårar och skratt om vartannat, möten med gamla bekanta och nya. Minnesstunden är viktig på flera sätt, att just minnas men också blicka framåt i försök att sortera viktigt från mindre viktigt. Mats själv levde i stunden, till exempel tillsammans med barnbarnen, och framåt, t ex på jobbet.

Därmed slut på vecka 7 som började med flyg till Tromsø och Elvira och Aile. Skola, barnehage, svømming, fiolin, cirkus och dans. Stundtals tempo men också högläsning ur Egners "Folk och rövare i Kamomilla stad". Ja, den svenska texten men har också läst den på norska, då "Kardemumme by".

Eftersom det mesta av snö och skidspår runnit bort, mycket lite skidåkning. På Kvaløysletta hittade jag 3-4 km nyspårat men svåråkt med branta backar både ner och upp.

/Harald

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2019-01-11. -- Fem år

2019-01-11. -- Fem år

2018-11-28 Möte i Berlin…