torsdag 30 juni 2016

2016-06-30 – torsdag, Etapp 1, spårvagn linje 11 - Düsseldorf.

2016-06-30 – torsdag, Etapp 1, spårvagn linje 11 - Düsseldorf.

Tåget går 6.55, vi är vakna i god tid. Lätt frukost, ryggsäckarna packade, iväg. Öresundståget spår 14 till Köpenhamn. Mera frukost genom regngrått Halland. Franska glosor. Automatkaffe.

Promenad genom Öksnehallsområdet (Köpenhamns gamla slakthus). Cyklar överallt. Spår 8, ICE34. Snabbtåg (s k Lyntog) som i promenadtakt närmade sig Roskilde. Spårarbeten. Bättre sen men de 25 minuterna vi hade för tågbyte i Hamburg är ”puts veck”. Vi fick också byta tåg i Rödby på grund av tekniska problem. Väntar tåget? Nästa tåg? Vi är på semester.

Utanför fönstret grönt, väldigt grönt. Långa sträckor går tåget i en busk- och trädkanal som gör det svårt att se det gröna längre bort. Landet är slätt, det är odlat, det skiftar i gröna nyanser. Fint.

Hamburg. Bara 2 minuter för sent för att hinna med Düsseldorftåget. Snabbt till stora tavlan, IC2315 har inte gått. Till spår 12 i några långa steg. Tog rulltrappan i avsikt att springa ner. En cyklist i vägen. Lena, som tog trappan, före ner. Rätt tåg, inväntar resenärer. Vagn 9, plats 111 och 113. Tåget går, ut ur stan och ut på slättmarken. Mot Bremen i hög fart. 215 km/t?

Från Bremen och söderut i stort samma resa som min cykeltur i maj - Bremen, Osnabrück, Münster, Dortmund, Bochum, Essen, Duisburg, Düsseldorf…


Düsseldorf Hbf. Spårvagn till vandrarhemmet men svänger åt fel håll. Vi går, vi frågar, vi irrar. Finner en ledig taxi, över bron (Rehn), checkar in.

Lena o Harald

Köpenhamns Hb
Tågbyte

                     Resesekreterare
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar