2016-06-12 Pilane, Tornehagen och Bryggvingen

2016-06-12  Pilane, Tornehagen och Bryggvingen

Fredag 11 juni. Många ska norrut. Tjörn, Orust, Skaftölandet. Vårt första mål: Skulptur i Pilane 2016 på nordvästra Tjörn. Fin miljö och spännande konst. Se www.pilane.org. Mest iögonfallande: "Anna" av Jaume Plensa. Omkring 15 m hög, i glasfiber och marmorpulver.

"Anna", Jaume Pensa, Spanien. Glasfiber, marmorpulver.



"Three Organic Strings", Bård Breivik, Norge.


"Rund Möbius", Aase Texmon Rygh, Norge. Svart gabro. 
"Must be", Tony Cragg, Storbritannien. Brons.





"Hoop-La", Alice Aycock, USA. Aluminium

Tornehagen, Lalleröd

Just-in-time kl 18.00. Tittade på odlingarna av grönsaker, jordgubbar och tryffel.
Utsökt middag (som vanligt) och samtal om vilket samhälle vi lämnar efter oss. Temperaturen upp kanske 2 grader. Glaciärerna, havsnivån, ovädren, torkan, maten. Vilka flyktingströmmar kan vi räkna med om och när klimatet gjort odling och boende omöjligt?
Vi förstår att vi behöver gå en annan väg. Vad gör vi för att ändra på utvecklingen? Vi lever gott, vi mår bra. Vatten, luft, natur och mat finns. Idag.
Över tid: aldrig haft det så bra. Vi kan delta i demokratiska processer. Frihet och ansvar. Oro: länder med starka nationalistiska och högerpopulistiska opinioner. Själva ville fly för 25 år sedan. Glömskan stor. Vi har en del jobb framför oss. EU som fredsbevarande och fredsskapande.
Vi kör våra bilar. Ännu. Vi köper ekologiskt och rättvisemärkt, är det till någon eller någons nytta i det stora hela. Vi efterlyser tydligare, gemensamma beslut. Politiker som tar tag. En stark ledare, kanske? Ofta svart eller vitt, antingen - eller. Vi anar att det kanske är bråttom. Politik tar tid.
Paris-mötet - en bit framåt? Tillräckligt radikalt och framåtsyftande?
Viktigt samtal.. Viktigt att behålla tron på framtiden. Hur tänker våra ungdomar?

För större bild, klicka.














Bryggvingen, sydvästra Lyr
Efter promenad och fika i solen - men ganska kyliga vindar - färja över till Lyr och kort biltur till sydvästra Lyr och Restaurang Bryggvingen. Ängehamn heter platsen på en karta jag har. Fin miljö och god mat, baserad på vad grannskapet ger. Fisksoppa, lax, vegetariskt, musslor...

Tack Kerstin och Åke!






















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2019-01-11. -- Fem år

2019-01-11. -- Fem år

2018-11-28 Möte i Berlin…