onsdag 29 juni 2016

2016-06-29 Genom Sverige i sommarnatt

2016-06-29 Genom Sverige i sommarnatt

Igår eftermiddag/kväll körde vi genom ett ljust och somrigt Sverige efter några dagar tillsammans med Lenas barn och barnbarn (och partners/män) i Märsta, Aspudden och Sundbyberg. Inte förrän vid tiotiden gick solen ned någonstans i Kinnekulletrakten. En fin resa. Utöver det sociala hann jag också med ett par rundor med cykeln. Bianchin var med, nu på nyinköpt takställ.
Från Märsta västerut och norrut till Skokloster och tillbaka (det går inte att cykla vidare från Skokloster, man är vid vägs ände). Ca 75 km. Den andra turen gick från Aspudden söderut över Hägerstensåsen, Midsommarkransen, Mälarhöjden, Bredäng, Sätra, Skärholmen (med livlig torghandel), Vårby (med tomma bryggerilokaler) och åter via Kungens kurva. Drygt 30 km. 
Det är fint att upptäcka outforskade delar av staden från cykelsadeln. Många felkörningar blir det. Skyltningen är inte alltid logisk eller tillräcklig. Cykelbanorna ofta ojämna.
   
Idag har vi förberett tågluffen som börjar i morgon kl 06.55 med tåget till Köpenhamn. Det ska bli kul.

Torsdagens resrutt går sedan via Rödby-Puttgarten till Hamburg  och vidare till Düsseldorf där vi övernattar på ett Jugendherberge.

Under tiden vi varit borta har lägenheten fungerat som ”pensionat” för Bruce Springsteen-konsertbesökare. Inte ett spår efter 8 personer när vi kom hem igår kväll.Harald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar