måndag 19 mars 2018

2018-03-19 - Nyinflyttat

2018-03-19


Nyinflyttat!

Det stod tomt hela 2017 efter att ha hyst en familj med tre små året innan. Alla tre lämnade, när så var dags, bostad och föräldrar. Men förra året, som sagt, tomt.

Nu är det liv i bostaden igen. Under ett par veckor har den besökts av de båda bostadssökande, jämförts med andra objekt, inspekterats och diskuterats. Objektet har nu kompletterats med lite nytt material, några lister bytts ut, stora grenar har fraktats till bostaden, prövats, passats in. En del har kastats.

Och nu väntas tillökning. En ny individ, hittills, är på gång och kräver vuxens ständiga närvaro de närmaste tre veckorna. Föräldrarnas levnadsvanor förändras. Nya rutiner ska anpassas.

Rop ut över grannskapet ekar denna morgon obesvarade. Oenighet tycks råda om vem som ska vabba morgonpasset. En konflikt i vardande, en konflikt som måste lösas. Beslut om att ge sig iväg – hungrig, kanske - och lämna bostaden tom, strider mot instinkten. Efter mindre än en minut tillbaka. Ännu hungrigare. Ropen avslöjar tilltagande otålighet, ”det är din tur nu”.

Se och följ livet i en växande familj i nyinflyttad bostad på andra sidan Östersjön, i Estland: http://tv.eenet.ee/merikotkas.html

HaraldInga kommentarer:

Skicka en kommentar