söndag 21 maj 2017

2017-05-18 Senja – Bagagebandet

2017-05-18 Senja – Bagagebandet

Stora väskan så att tubkikaren kan tas med. Och vandrarskor. Tidigt uppe, kl 7.20 med Wideroe till Gardermoen och vidare med SAS till Tromsø. Nästan två timmar i samspråk med Sognefjordsværing, född i Stavanger och med gemensamma bekanta. Nu på väg till inställt juristmöte, topptur på skidor istället.

Tromsø lufthavn, bagagebandet
Stora väskan? Bagagebandets sista väska omhändertagen och den var inte min? Medtagen i nästa flyg? Nej! Tänkt färja mellan Brendsholmen och Botnhamn på Senja missar vi. Vad behöver jag om väskan är på väg till Tokyo? Dunjacka, underställ, mössa, handskar. Tandborste. Och medicinen? Efter besök på två apotek hade jag för 800 kronor ersatt den medicin som ligger i stora väskan. Strax innan Sommarøy, nära färjeläget vid Brensholmen, ringer SAS och meddelar att väskan är i Tromsø. Och körs till vårt hotell i Hamn i Senja före klockan 12 nästa dag. Dyr hantering för SAS men naturligtvis inkalkylerat i biljettpriset. Mannen i sportaffären berättade om ett franskt gäng på väg till Lyngenalpene och vars hela skidutrustning saknades. 70 000 kronor kostade det SAS.

Fin bilresa längs fjordar och vattendrag, över snöklädda pass och högland, genom djupa dalar och höga myrar. Branta bergssidor stupar rakt ner i havet. Havsörnar spanar av efter byte, pilgrimsfalkar likaså. I vattenbrynet rödbenor, drillsnäppor, strandskator, på ängarna storspov och tofsvipor och ljungpipare och grågäss. I björkskogen rödvingetrast.
Fantastisk kväll på Hamn i Senja. Satt på berget i kvällssolen och avnjöt god dessert.

Senjas mest kända sky-line
Hamn hamn


Hamn i Senja

Dagens etapp:

Mors Backe – Landvetters flygplats – Gardermoen, Oslo – Tromsø – Brensholmen, Kvaløy – färja – Botnhamn, Senja – Mefjordbotn – Senjahopen – Skaland – Hamn i Senja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar